להכין מיצים טבעיים בבית
אין כמו מיץ טבעי וטרי שמכינים ושותים מיד על המקום, כשהוא עדיין מלא בערכים תזונתיים והרבה מאד טעם. מיצים כאלה אפשר להכין מפירות או ירקות וכמובן מאינספור שילובים בין אלה לאלה. כל אחד יכול לבחור את שילוב הטעמים או הטעם הבודד שהוא אוהב ולהכין לעצמו את המיץ הכי טעם שיש והדבר היחיד שעליו לחשוב עליו הוא הצטיידות במסחטה המתאימה לשם כך. כיום קיימים בשוק לא מעט סוגים של מסחטות מיץ שכל אחד מהם יהיה בעל ייעוד שונה. מכאן שיש חשיבות גבוהה להכרות מעמיקה עם הסוגים השונים, עם המפרט הטכני של המסחטות וכמובן עם אופן הפעולה והכנת המיצים בדרך הטובה והיעילה ביותר. אין ספק שכאשר מכינים מיץ לבד בבית אפשר לשמור על ערכים תזונתיים גבוהים ולבחור בקפידה את מה שייכנס לתוך המיץ.
סוגים שונים של מסחטות מיץ
אופן הפעולה של המסחטות השונות מבוסס על צורת הפרי או על הדרך הטובה ביותר להפיק ממנו מיץ טעים ואיכותי ללא חלקים שלא מיועדים למאכל או משקה. שתי הקטגוריות העיקריות בעולם זה הן מסחטות ההדרים ומסחטות הפירות הקשים. ההבדלים נוסעים באופן שבו צריך לסחוט או להפיק את המיץ מהפרי. כך למשל מסחטות ההדרים מתאימות לכל סוגי פירות ההדר אך גם לרימונים, למשל, ואכן אפשר לראות אותן בשימוש נפוץ ותדיר בסחיטה של רימונים טריים ועסיסיים למיצים. מסחטות הפירות הקשים – כשמן כן הן – מתאימות להפקת מיצים מפירות קשים יותר וכאן אפשר לומר שהשמיים הם הגבול, מפני שכמעט ואין פירות קשים שאי אפשר לנצל אותם להפקת מיץ טרי וטבעי – תפוחי עץ, גזר, סלק, סלרי וסוגים נוספים של פירות או ירקות. וכמובן אינספור של שילובים בין פירות אלה לאחרים. מסחטות הפירות הקשים נחשבות לאיטיות בפעולה שלהן, שכן עליהן גם להפיק את המיץ וגם לסלק את השאריות שאינן רצויות – הקליפה, העוקץ והגרעינים, אם יש.
איך הכי כדאי ונכון לבחור מסחטה?
על מנת לוודא שבוחרים את המסחטה הנכונה והמתאימה ביותר לשימושים העתידיים חשוב להגדיר, קודם כל, אילו פירות רוצים לסחוט ולאיזה סוג הם שייכים. האם אפשר לסחוט אותם במסחטת הדרים או שמא מסחטה איטית שמיועדת לפירות קשים היא הנכונה והמתאימה. חשוב לשים לב לכלי הקיבול ולוודא שהוא מתאים לכמות המיץ שמעוניינים לסחוט וכמובן שיש חשיבות להספק ולכוח של המסחטה. צריך לקחת בחשבון שחלק מהמסחטות תופסות לא מעט מקום ולכן חשוב מאד להיערך עוד לפני שקונים את המסחטה. במסחטות הידניות של פירות ההדר יש ידית שצריך להרים כלפי מעלה ולכן כדאי לוודא שיש מספיק מקום לכך בחלל המטבח. כך אט אט מבינים איזה סוד של מסחטה הוא הנכון והמתאים ביותר ובוחרים את זה שיהיה בשימוש תכוף ותדיר.