איך לבשל בסיר בישול חשמלי

סיר בישול חשמלי הוא פריצת דרך טכנולוגית בעולם המטבח ויש הרבה מאד מה לעשות בו ואיך להשתמש בו. בזכות הסיר אפשר לעבוד הרבה פחות קשה, לקצר תהליכים ובעצם לאמץ את הקונספט המוצלח של ארוחה בסיר אחד. כיום אפשר להשיג סירי בישול חשמליים מסוגים ודגמים שונים וההבדל המרכזי ביניהם הוא נפח חלל הבישול. במידה ומדובר במשפחה שלמה – הרי שכדאי לבחור בדגמים הגדולים יותר וכך להכין ארוחה שלמה וגדולה ללא מאמץ וללא עבודה רבה. חשוב מאד להכיר מבעוד מועד מתכונים שמתאימים להכנה בסיר החשמלי ולאחר מכן – אין ספק שאפשר יהיה להמציא לבד או לשכלל את השיטות והמתכונים הקיימים. אז למה כדאי להתחדש בסיר שכזה ומדוע הוא נחשב להצלחה גדולה?

 סיר בישול חשמלי

אופן הכנת האוכל בסיר בישול חשמלי

הכנת הארוחה בסיר הבישול החשמלי פשוטה ומהירה – אל תוך הסיר (שעשוי חרס עבה) מכניסים את מרכיבי הארוחה – חלקי עוף או בשר, ירקות חתוכים לחתיכות גדולות, נוזלים שמשמשים לתיבול ומרינדה וכמובן את כל התבלינים. בדרך זו, של בישול כל המרכיבים ביחד באותו הסיר כל אחד מהם יתרום את תרומתו הגדולה לטעמה של הארוחה. בסיר החשמלי יש שלוש אפשרויות של חימום – חום נמוך, חום שבת וחום גבוה. במידה ומדובר בהכנת ארוחה רגילה שלא קשורה לחימום אוכל עבור שומרי שבת – התחלת הבישול תהיה בהדלקת הסיר החשמלי על החום הגבוה. על חום זה יש להשאיר את הסיר במשך כמה שעות, עד לרתיחה מלאה של כל התכולה. כתלות במרכיבי המזון שנבחרו – שלב זה ייקח בין שעתיים לבין ארבע שעות. לאן שהרתיחה מתרחשת – משנים את עוצמת החום לחום נמוך ומשאירים את הסיר פועל עד לארוחה. כאשר מכינים ארוחה מלאה וגדושה כמו חמין, למשל, אפשר להשאיר את הסיר פועל אפילו למשל שש, שמונה או עשר שעות (למשך לילה שלם).

 

מה אפשר להכין בסיר בישול חשמלי?

כאמור, הסיר מצטיין בהכנת ארוחות שלמות שכוללות את כל מרכיבי הארוחה ביחד. חמין הוא הארוחה האולטימטיבית שמתאימה לסיר הזה, כמו כל אפשרות נוספת של עוף או בשר עם ירקות שונים ואפילו עם פסטה. בסירים הגדולים יותר אפשר להכניס נתחי בשר גדולים או אפילו עוף שלם, קוביות של בטטה או תפוחי אדמה וכל מה שכל המשפחה תשמח ותיהנה לאכול. הסירים החשמליים מצוידים במנגנוני בטיחות ושמירה כך שאפשר להשאיר אותם דולקים גם במשך הלילה או במהלך יום עבודה כאשר לא נמצאים בבית. כך אפשר לחזור הביתה מהעבודה ומיד ליהנות מארוחה חמה וטרייה בלי לעמוד ולבשל. אפשר בעצם לומר שזה היתרון הגדול ביותר של סירי הבישול החשמליים ומכאן ההעדפה לעשות בהם שימוש, זאת בניגוד לסירים רגילים שדורשים בישול ישיר וכמובן השגחה צמודה.

למאמרים נוספים שאולי יעניינו אתכם-